lördag 19 februari 2011

Dag. 22, 23 och 24.

Oj vad dagarna går. Jag har knappt hunnit suttit vid datorn.
Jag brukar försöka skriva lite på kvällen men jag har blivit så otroligt trött på kvällarna den senaste tiden.
Så fort kidsen ligger och sover sött så brukar jag bara äta mitt sista mål och gå och lägga mig, orkar inget mer. Igår la jag mig 21:30 och låg och tyckte att det var synd att jag inte kom i sängs tidigare. :)

Det har varit så gott att äta något annat! Gillade verkligen Moussakan och Couscousen (förutom de äckliga russinen, som är snuskigt söta), chilin var den som var tråkigast tycker jag.
Det är synd att de har så få rätter att erbjuda som är riktig mat, är redan ganska less allt sött, typ smoothie och bars.

Jag har lyckats få till  mina steg dessa dagar, torsdagen och fredagen blev det långpromenad med grannen igen, det är roligt att ha någon att gå med, vi har peppat varann ganska bra.

Tack för alla kommentarer, det är så roligt att inte vara ensam, att dela denna resa med någon som vet precis vad jag går igenom.

onsdag 16 februari 2011

Dag 21. Onsdag. Vägning och gruppträff

Tjo ho, vägningen gick bra till och med över förväntan. Trodde egentligen inte på att jag skulle nå -8kg totalt men det gjorde jag. -8,6. Det var riktigt kul!
Jag passade på att träna innan gruppträffen, å så skönt det var!
Sen åt jag min middag under gruppträffen, min första LCD måltid (tjuvstartade lite :) ). Det blev en apelsin/mango shake. MUMS!
Å vad mätt jag blev!
Nu äntligen ska är VLCD över (fast jag måste säga att det har gått så himla bra, det är bara de sista dagarna som jag har tyckt varit jobbiga)
12301 steg :) + pulspass. (så måste det se ut oftare)

Dag 20. Tisdag. Äntligen en långpromenad igen!

Det var ju nästan 2 veckor sen jag gick med stora A till förskolan och idag när vi gick så kände jag mig för första gången lättare.
Efter att jag lämnat honom så gick jag och grannen en promenadsväng som vi gått några gånger och det var så skönt (förutom att det var 15 minus och blåste som bara den).
Tidigare när jag gått så mycket på en dag så har jag fått väldigt ont i fötterna på kvällen men idag kände jag bara lite ömhet. Underbart att jag håller på att få tillbaka min kropp igen!!!
Dagen steg: 18234. :)
Jag har verkligen blivit snuskigt less de varma sopporna, idag till lunch skulle jag äta pot-purjolökssoppan och det slutade med att jag fick klunka i mig den i ett svep. Blä, vill verkligen äta nåt annat!
Bild från Itrim.se.

Det är bara en dag kvar nu av VLCD, helt otroligt vad fort och bra det har gått.
Imorgon är det gruppträff och vägningen igen. Håller tummarna för att jag kommer upp i -8 kg totalt, det hade ju varit fantastiskt!!

tisdag 15 februari 2011

Dag 19. Måndag. Alla hjärtansdag

Härligt med en ny vecka, nya tag och någorlunda fri från förkylningen. Bara positivt!
Jag och kidsen for och handlade lite så vi kunde göra en alla hjärtans pizza till middag.
Tyvärr missade vi bussen så vi fick gå hem, jag hade inte direkt klätt mig för en promenad, 17 grader kallt och det blåste rejält. Det var så himla kallt dessutom jag jag grymt kissnödig :)
Men hem kom vi till slut och då blev det ju lite mer steg också fast bara 6200 så jag kom ändå inte upp i mina 9000. I morgon ska det bli ändring på det, då ska jag gå med grannen igen.

Hjärtpizza i ugnen
Jag inser mer och mer att jag har småätit ganska mycket tidigare, fast jag tyckte inte att jag gjorde det men när jag gjorde pizzan idag så var jag på väg att stoppa något i munnen hela tiden, lite ost, lite skinka, mmm lite salami. Den fula vanan hoppas jag försvinner under dessa tolv veckor.
Det måste ju i alla fall vara bra att jag blir uppmärksam på det, då kan jag aktivt göra något åt det.
Stora A-s hjärtpizza

Sambons hjärtpizza
Det var så roligt att servera dem hjärtpizza, stora A tyckte det var jätte gott. Sambon fick till och med hjärtformad salami på sin, ja ja lite töntig är jag med roligt var det. :)
Det gick jätte bra att sitta bredvid och dricka skogsbärshake (fast nog hade jag hellre ätit pizza ;))

måndag 14 februari 2011

Dag 18. Söndag.

Idag känner jag mig mycket piggare och har fått tillbaka lite jäkaranamma. Ska inte låta den här förkylningen förstöra mera!
Försökte mig på en promenad men fick sån hosta, kylan bidrog säkert en del, så jag vände tillbaka, så det vart verkligen inga 9000 steg idag heller :(
I morgon är en annan dag!
Vågen visade äntligen lite neråt igen... Skönt!

söndag 13 februari 2011

Dag 17. Lördag igen

Blir verkligen frustrerad för det står helt still på vågen.
På 8 dagar har jag inte gått ner någonting, vilket känns jätte konstigt och jäkligt trist. Jag har inte misskött mig någonting, ätit precis det jag ska och i tid enda mål jag har bytt ut var ju till en chokladbar häromdagen och idag bytte jag middagen till en Modifast (men det är ju bara 9 kcal mer).
Är det för att jag inte har tränat eller gått någonting, jag har bara varit inne och inte rört mig något nu när jag varit sjuk. Tråkigt är det i alla fall!!!
Hoppas verkligen det vänder!

På kvällen kände jag mig lite piggare och tog och grundmålade ett blivande bord till barnens rum.
En gammal kabletrumma, den ska få bli vit och grön tror jag. Resultatet kommer senare.
Det var så skönt att vara själv en stund och måla. Jag lyssnade på en ljudbok samtidigt, just nu lyssnar jag på Karin Alvtegen "En sannolik historia", hittills jätte bra.