lördag 12 februari 2011

Jag är med och tävlar på en blogg för första gången :)

Hittade till Ett dussin pannor och Suzan som har en tävling om dessa fina strumpor.
De skulle ju sitta fin fint till våren när jag ska ut och tura på fjället.
Hoppas på lite tur nu!
Du hittar tävlingen här: http://ettdussinpannor.blogspot.com/2011/02/tavling-vinn-skiing-fran-gococo.html

Dag 16. Fredag. Fortfarande förkyld

(gnäll inlägg)
Usch, jag vill verkligen inte vara förkyld längre. Jag kan inte träna, inte ens ut och gå... Det känns som om hela viktminskningen har stannat av. Skit trist dag.
Kom definitivt inte upp i mina 9000 steg idag utan bara 2325... Blä...
Tack och lov var stora A på bättre humör han vad han var på igår.

fredag 11 februari 2011

Dag 15. Torsdag. Hjärtat hoppar så :(

I några dagar har mitt hjärta slagit extraslag eller om det bara slår till en gång hårt eller vad det nu är, himlans obehagligt är det i alla fall. Jag vet inte vad det beror på men givetvis funderar man ju. På kvällarna har det varit värst, ikväll blev jag nästan lite rädd.
VLCD i 2 veckor utsätter givetvis kroppen för en hel del och nu förkylningen i kroppen. Sömnen har verkligen inte varit den bästa på ett tag, i natt sov jag bara 3,5 timme totalt. Det bara snurrade i huvudet när jag masade mig upp ur sängen..
Dessutom får jag ju rejäla utbrott på dagarna på min sjövilda snart 3-åriga son. Jag måste försöka lugna ner mig, inte bli så arg och sova bättre.
Tur att helgen är i antågande så sambon kan hjälpa till lite. Ska ändå ta och ringa dem på Itrim för att höra om de hört någon annan som fått liknande problem.

torsdag 10 februari 2011

Dag 14. Vägning.

Min dåliga hemmavåg känns inte så tillförlitlig först visade den 89,6 kg och jag trodde inte att det var sant att jag kommit under 90 kg men sen 5 minuter senare så vägde jag 90,4. Så jag tror jag går på det tyngre resultatet.
6,4 kg på 2 veckor känns jag jätte nöjd med!
Får se nu hur jag lyckas hantera mitt extrema sug när jag är sjuk :(

onsdag 9 februari 2011

Dag 14. Onsdag. Nu är jag med förkyld.

Vill inte vara förkyld, känns som ett himla avbräck i träningen. Inte för att jag har varit den mest aktiva hittills men ändå. Snorig, ont i halsen och allmänt hängig.
Gårdagskvällen orsakade stortvättning idag på förmiddagen, ikväll hörde jag att han började hosta så jag skyndade mig in med en hink och hann fånga upp allt. Skönt, för jag kan säga att spya med blodpudding såg inte så najs ut...

En del  i varför jag valde att börja på Itrim är för att jag vill att hela familjen ska få bättre matvanor. Jag vill att det ska vara självklart att äta nyttigt, alltså har jag börjat lotsa in la familia redan.
Idag till lunch fick sonen pannkakor med gröna prickar som alltså blev monsterpannkakor.
Jag tog halvtinade broccolibuketter och hackade väldigt fint och blandade i pannkakssmeten.
Nä, vill inte ha det där, sa sonen direkt och hittade en liten broccolibit. Jag fick honom att smaka och sa att det var monsterpannkakor, så han åt 3 stycken! Jag vann!!

På kvällen har jag känt mig himlans sugen  på allt möjligt, först fick jag ett lite halvtrist besked som gjorde mig ganska upprörd och förbannad sen förkylningen och dessutom verkar jag ha mens på gång eller nåt.
Alla dessa tre saker är typiska saker som gör att jag vill äta, tröstäta antar jag och idag blev det bara för mycket. Jag blandade till en potatis-purjolökssoppa men när jag började äta så gick det inte att få ner så jag tog en chokladbar istället. Yummie vad gott det var. Inte så fasligt mycket fler kalorier men jag jobbar ju inte direkt med att få bort mitt tröstätande när jag gör så... Men nån gång ska man väl trilla dit...
Ska väga mig på hemmavågen nu ikväll när jag går och lägger mig, tror inte på ett så himlans positivt resultat, känner mig uppblåst som alltid inför mensen.
Nu ska jag gå och äta kvällsgröten, något försenad.
Sov gott!

Dag 13. Tisdag. Ibland undrar jag varför vi skaffade barn

Stora A sov till 7:30 i morse så jag anade redan då att något var på gång. Jag tyckte det var lika bra att han var hemma från förskolan idag och allt som dagen gick blev han bara mer och mer snorig.
Trots förkylning så var han ganska snäll och medgörlig, han är annars i värsta 3-års trotsen, inte att leka med!
Jag vill skylla denna förkylning på att han äter så himla (läs inga) grönsaker, bara majs ibland. Så nu ville jag göra något åt det. Han älskar fruktpuré/smoothie så nu tänker jag lura i honom grönsaker.
Här kokades ett halvt kilo broccoli,  ca 700 gram morötter mixade det till puré, kan tilläggas att det såg ut som lilla a-s bajs.
Sen mixade jag 5 bananer med 250 gram hallon och 3 dl jordgubbar, såg mycket mer aptitligt ut!
När jag blandade ihop det så blev färgen ändå helt ok.
Mums!
Jag tordes inte blanda i all grönsaksmix från början utan han fick provsmaka (givetvis utan att veta att det var grönsaker i :)) och han gillade det, till slut hade jag blandat i allt och han ville bara ha mer och mer så det blev en riktig hit!
La det i gamla barnmatsburkar och frös in det, perfekt som nyttig mellis, full med vitaminer och andra nyttigheter.
Köket däremot såg ut som ett smärre bombnedslag

Kvällen avslutades på ett ännu söligare sätt...
Stora A spyr väldigt lätt när han har hosta och är slemmig, tre gånger somnade han och vaknade, hostade och spydde. Allt i sängen, blev vi tvungen att byta, 3 gånger.
Och det är inte roligt att behöva duscha alldeles nyvaken, nerspydd, 3 gånger, det var riktigt synd om honom.
(och om oss som ;))

tisdag 8 februari 2011

Dag 12. Skönt med måndag igen!

Skönt med måndag igen, några dagar till och 2 veckor av VLCD har gått. Börjar se ett slut på soppandet.
Inte för att jag tycker det är jätte jobbigt men det ska bli roligt med lite mer variation, jag är i vanliga fall en sån som låter det gå minst två veckor mellan maträtter innan jag lagar med igen.
Idag gjorde jag och kidsen en liten tripp till svärmor som har ramlat och gjort illa sig, hon fick en box med chokladhjärtan som jag gärna skulle ha satt i mig alldeles själv men den tiden är ju slut! :)


Passade på att gå en promenad med lillan då stora A lekte med svärmor, så jag fick ihop mina steg idag med.

21:15 la vi oss, det var bara strunt på tv-n och eftersom båda barnen just nu krånglar lite på nätterna så var det skönt att få nån extra timmes sömn.
Jag börjar bli riktigt orolig för mitt hår, jag har fått jäääätte högt hårfäste nu, har verkligen blivit kal!!!
Ska ta kort på det och visa, inte bra om jag ska tappa ännu mera pga dieten. :(
Får ta och sy lite nya hårband för att dölja det...

söndag 6 februari 2011

Dag 11. Lagar massor av mat.

Jag vill laga mat hela tiden, så fort jag får tid. Måste vara ytterligare en effekt av dieten.
Det gör inget (eller nästan inget ;)) att jag inte får äta av den, det är bara så kul att laga till den.
Dessutom så har lilla a börjat att få smakportioner så nu har jag börjat laga lite sådana till henne med.
Idag har det blivit majspuré, nu infrusna i istärningar. Lagade pannbiffar, att frysa ned, bra att ha tyckte jag och sambon fick en wok av diverse jag hittade i frysen när jag städade där idag.
Det har varit en bra dag idag, absolut inte lika bitter som igår kväll!
Jag var en sväng på apoteket idag och där upptäckte jag att de hade Modifast mat, det fanns pastaportioner med 159 kcal i och jag kunde inte låta bli att köpa två sådana påsar. Det är ju bara 9 kcal mer än vad jag ska äta.
Det var så himla gott att tugga något på riktigt, inte sitta och låtsats tugga på persilja från soppan, de första tuggorna var himmelska men när jag kom till slutet så var det ganska tråkig smak, alltså jag blev ganska fort less på smaken. Men det var kul med lite omväxling. Den andra portionen ska jag spara till nästa lördag, så det blir en fiiiin lördagsmiddag. :)

Må så gott alla och Kämpa på!!!

Dag 10. Saknar lördagsmaten

Jag saknar verkligen lördagsmaten, alla andra dagar i veckan går det hur bra som helst att äta enformigt men lördagar.
Sitter ofta och tänker på hur jag ska kombinera mina i framtiden nyttigare men goda lördagsmiddagar. Har en bit oxfilé i frysen och den har fått många goda tillbehör i mitt huvud. :)
Jag är utbildad kock i grund och botten och älskar att laga mat, jag tycker inte att det är några problem att laga mat till resten av familjen och jag har redan börjat fasa i dem i min nyttigare matlagning. Lite svårt med stora A, den enda grönsak han gillar är majs. Jag försöker alltid smyga in grönsaker i maten jag lagar så han inte tänker på vad det är han äter.

Kvällen blev riktigt trist, vi skulle titta på film och min kära sambo hade köpt chips, vilket skulle kunna vara helt ok men eftersom jag var lite låg över att inte har ätit något annat än kycklingsoppa till lördagsmiddag, så blev chipsen droppen.
Jag tyckte att han åtminstone kunnat köpa en light läsk åt mig eller till och med lite smaksatt vatten. Just då kunde jag inte förstå hur han tänkte när han köpte chipsen. -Ja, jag äter dem när min svältande flickvän sitter bredvid.
Jag blev ganska bitter (skäms lite nu efteråt) men det var den första lördagen tillsammans då jag inte äter som vanligt, förra lördagen var de borta och då gick det mycket bättre.
Inser så här efteråt att det just dessa vanor och känslor till mat som jag måste ta i tu med och en del vanor som jag måste bryta helt med. För mig är nog mat väldigt känsloladdat, det ska bli spännande att se vad mer som kommer att dyka upp under dessa 12 veckor och framför allt så hoppas jag att jag lär mig min läxa!